Forgot password?    Want to join?   

Här finns vi

Tysslinge Skytteklubb är lyckligt lottad så tillvida att vi förfogar över en egen skjutbana. Denna bana är belägen vid Latorps samhälle nära den kända fågelsjön Tysslingen. Det är därför vi har sträckande sångsvanar i vår klubblogotyp. Skjutbanan är belägen någon mil utanför Örebro på Grävevägen som går till Garphyttan. Vår skjutvall är i själva verket ett gammalt rödfyrsbrott och i nära anslutning till banan finns ett aktivt brott som förser tennisbanor med beläggning. Banan ligger på vänster sida om vägen och endast ett femtiotal meter från densamma, vilket innebär att om ni bara hittar vägen från Örebro till Garphyttan så följer ni den i ca 1 mil tills ni ser rödfyrsbrottet på vänster sida. Vid brottet svänger ni vänster in på en liten grusväg och då är ni redan vid vår bana. Om ni skulle missa brottet så kommer ni snart till en större korsning där det är skyltat Latorp, vänd där och åk mot Örebro igen men sväng första grusvägen höger (några hundra meter efter Latorpskorset) så är ni på plats.

Koordinater: Lat 59.2827 Nord, Long 14.9998 Öst
I minuter och sekunder: Lat 59°16'58" Nord, Long 14°59'59" Öst
Klistra in i Google Maps: 59.2827 N 14.9998 E

Karta

 

Och när är det lämpligt att besöka oss?

Vi har under sommarhalvåret (april till oktober) organiserad klubbskjutning på tisdagkvällar i tre entimmaspass från 18:00 till 21:00. Om inte tillräckligt många finns på plats så kan dock de senare passen ställas in. Som nybörjare eller besökare är det därför lämpligt att vara där strax före 18:00 för att någon skall kunna ta emot er och visa er tillrätta. Vi har förutom uthyrning av vapen och försäljning av ammunition till medlemmar även kylda drycker för rödfyrsdammiga strupar. Om ni har vägarna förbi så titta in och se hur vi har det! En möjlighet att diskutera med andra skyttar och vapenintresserade uppskattas alltid.

 

Vilka skytteformer kan vi bedriva på banan?

Vi har en skyttepaviljong med 25 skjutplatser, denna bana är godkänd för nationellt banskytte på 25 meters avstånd. Av dessa 25 skjutplatser så är 5 utrustade med tavelställ för duellskytte. Vår bana har inga kaliberbegränsningar för handvapenkalibrar, men skytte med kul- och hagelgevär tillåter vi inte. Vi har även långt gångna planer på att utöka med ytterligare en skjutbana för 50 meters avstånd.


När det gäller gevärsskyttet så lånar vi en bana för vårt klubbmästerskap, alla andra skytteformer i vårt program kan vi bedriva på vår egen bana eftersom brottets väggar är så höga och i princip omsluter banan på tre sidor.

Eftersom vi har 25 platser att tillgå så är det inga bekymmer med att skyttarna använder sig av olika kalibrar, sunt förnuft säger att den som vill skjuta magnumladdningar flyttar sig en bit bort från de som skjuter med finkalibriga vapen. Detsamma gäller de som vill skjuta svartkrut på klubbskjutningarna. Andra regler gäller vid tävling, och när en tävling hålls på en tid för klubbskjutning så har de tävlande självklart företräde till banorna.

 

Har du ytterligare funderingar?

Fortsätt att kryssa runt på vår hemsida. Besök t.ex. vår sida ”Vad gör vi” där du kan se i detalj vilka olika former av skytte vi bedriver. Om du vill ha ytterligare information om hur du hittar till vår bana så kan du lämna ett meddelande via mail. Det är för övrigt ett utmärkt sätt att komma i kontakt med oss oberoende av vilka funderingar du har.